SEPTEMBER 09, 2020

dLab tar in ny VD inför kommande börsintroduktion

dLab tar in ny VD inför kommande börsintroduktion

Styrelsen för energy tech-företaget dLab, med säte i Lund, har utsett Erik Severin till ny VD. Han tillträder 1 oktober och ersätter då nuvarande VD Mats Didriksson, som valt att gå vidare till andra uppdrag. Erik Severin är sedan maj 2020 styrelseledamot i dLab.

 - Vi är mycket glada att få ombord Erik Severin i det läge dLab står inför det kommande året med en förstärkt internationell expansion och förberedelser inför vår planerade börsintroduktion under 2021, säger Tove Janzon, dLabs styrelseordförande.

Erik Severin har en bakgrund som VD för Sweco Energuide AB (nu Sweco Energy AB) där han under sina 15 år både konsoliderat bolaget på den nordiska marknaden och drivit en framgångsrik internationell expansion.

- Jag är mycket imponerad över vad teamet skapat under de senaste åren, säger Erik Severin. Bolagets produkter och tjänster ligger i den yttersta framkanten inom digitalisering av elförsörjning, vilket tilldrar sig allt större intresse runt om i världen. Jag ser fram emot att vara en del av den kommande starka utvecklingen och börsintroduktionen, avslutar Erik Severin.

dLab (dLaboratory Sweden AB) är ett innovativt energy tech-företag som erbjuder smarta analystjänster för att prediktera störningar i elnätet.